نکات شیرینی پزی مخصوص عید
شیرینی یکی از تنقلاتی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. افراد زیادی وجود دارند که شیرینی خانگی را به شیرینی های قنادی ترجیح می دهند. چرا که طعم بهتر و تازه تری دارد. در ایام عید نوروز مصرف شیرینی بسیار بالا می رود. افراد بسیاری نیز وجود دارند که ترجیح می دهند شیرینی عید با ماندگاری بالا را در منزل تهیه کنند. شیرینی هایی که در منزل تولید می شوند دارای مواد اولیه مرغوب و با کیفیت هستند و به همین دلیل است که بسیار خوشمزه هستند. شما می توانید جدیدترین شیرینی عید را به آسانی در منزل بپزید. در این مقاله از سایت ابزار پخت با آموزش شیرینی عید و نکات شیرینی پزی مخصوص عید همراه ما باشید.
آموزش شیرینی عید
قبل از بیان نکات شیرینی پزی مخصوص عید قصد داریم ابتدا شما را با پخت دو نوع شیرینی عید آشنا کنیم.
چیزی تا پایان سال نمانده و شاید شما هم جز افرادی باشید که قصد پخت شیرینی عید را دارید. بنابراین به یک آموزش شیرینی عید بسیار عالی نیاز پیدا خواهید کرد. با ما باشید تا دستور بهترین و جدیدترین شیرینی عید را برای شما بیان کنیم:
شیرینی نخودچی
یکی از بهترین و خوشمزه ترین شیرینی های مخصوص عید که همه پسند نیز می باشد، شیرینی نخودچی است. این شیرینی متعلق به شهر قزوین است اما در اکثر شهر ها طرفداران زیادی دارد. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این شیرینی، آرد نخودچی است. برای تهیه این آرد شما می توانید نخودچی را خریداری کرده و در منزل تبدیل به آرد کنید.
مواد لازم شیرینی نخودچی
آرد نخودچی: 500 گرم
روغن جامد (روغن صاف): 250 گرم
پودر قند: 250 گرم
پودر هل: یک قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی نخودچی
پس از آرد کردن نخودچی،پود قند و روغن را با پودر هل را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. این مواد را با دور تند همزن آنقدر بزنید تا سفید و پوک شوند. در واقع مواد باید کاملا سبک شوند.
سپس زعفران دم کرده را به مخلوط قبلی اضافه کنید و کمی هم بزنید. پس از این مرحله، ارد نخودچی را کم کم به مخلوط قبلی اضافه کرده و هم بزنید.
آرد را به اندازه ای اضافه کنید که خمیری نرمی داشته باشید. در این مرحله می توانید کمی با نوک انگشتان خود، خمیر را ورز دهید. دقت کنید که با کف دست ورز ندهید چرا که خمیر به روغن می افتد. یکی از نکات شیرینی پزی مخصوص عید همین موضوع است.
بعد از آماده شدن خمیر، ان را درون کاسه ای تمیز قرار داده و روی آن را سلفون بکشید. حدودا یک ساعت باید در یخچال بماند.
سپس خمیر را خارج کرده و با وردنه صاف کنید. قطر خمیر باید یک سانت و نیم باشد.
بعد خمیر را با استفاده از قالب شیرینی نخودچی، برش داده و روی سینی گالوانیزه ای که از قبل کاغذ روغنی گذاشته اید، بچینید.
سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه به مدت 15 دقیقه بگذارید. بعد از طلایی رنگ شدن، آن ها را از فر خارج کنید.
بیشتر بخوانید: “وسایل پخت کیک تولد“
شیرینی کشمشی
دومین شیرینی که قصد آموزش ان را داریم، شیرینی کشمشی است. پخت این شیرینی بسیار آسان بوده و طرفداران زیادی دارد. از این شیرینی در مراسم های مختلف مانند عید نوروز استقبال زیادی می شود.
مواد لازم شیرینی کشمشی
تخم مرغ: 3 عدد
آرد: 310 گرم
کره: 150گرم
پودر قند: 220 گرم
کشمش: نصف پیمانه
وانیل: نصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 2/1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی کشمشی
یکی از مهم ترین نکات شیرینی پزی مخصوص عید این است که ابتدا فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شود.
سپس کشمش ها را خیس کنید و روی پارچه ای قرار دهید.
تخم مرغ و کره را در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
سپس کرده و پودر قند را با همزن به خوبی بزنید.
تخم مرغ ها را یکی یکی به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و پس از اضافه کردن هر کدام، چند دقیقه بزنید. همراه با تخم مرغ آخر، وانیل اضافه کنید.
سپس آرد و بیکینگپودر را از الک رد کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
در مرحله اخر کشمش ها را اضافه کرده و مواد را کمی هم بزنید. روی سینی گالوانیزه ای را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد را قاشق قاشق و با فاصله روی سینی بریزید. دقت کنید که یکی از مهم ترین نکات شیرینی پزی مخصوص عید این است که سینی فر، اصلا برای پخت شیرینی مناسب نیست.
شیرینی ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر با دمای 180 درچه قرار دهید. زمانی که شیرینی ها طلایی رنگ شدند، آماده هستند.
ترفند پخت شیرینی عید
در زمان عید، شیرینی پزی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. در زیر، تعدادی نکته مفید درباره شیرینی پزی مخصوص عید را برای شما مطرح میکنم:
استفاده از مواد اولیه باکیفیت
یکی از اولین نکات شیرینی پزی مخصوص عید این است که حتما از مواد اولیه و مرغوب استفاده کنید. به عنوان مثال استفاده از آرد با کیفیت، پودر بادام خانگی و موارد بسیار دیگری می تواند در کیفیت کار شما بسیار تاثیر بگذارد.
پخت شیرینی قبل از عید
اگر قصد دارید جدیدترین شیرینی عید را بپزید، بهتر است قبل از عید آنها را تست کنید. آزمایش قبل از عید به شما اطمینان میدهد که دستور پخت درست است و شیرینیها به دلخواه شما درست میشوند.
تسلط بر دستور شیرینی
بهتر است چندین بار با دقت کامل دستور شیرینی را مطالعه کنید. در این صورت تسلط بهتری بر شیرینی داشته و نتیجه کار بهتر خواهد بود.
اندازه گیری مواد اولیه
سعی کنید مواد اولیه را طبق دستور، به درستی اندازه گیری کنید. چرا که این موضوع دارای اهمیت بسیار زیادی بوده و تغییر در اندازه ها ممکن است نتیجه نهایی را خراب کند. برای این کار می توانید از ترازوی دیجیتال استفاده کنید.
تنوع در شیرینیها
یکی دیگر از نکات شیرینی پزی مخصوص عید، درنظر گرفتن تنوع بالا برای شیرینی است.
در انتخاب شیرینیهایی که میخواهید بپزید، تنوع را در نظر بگیرید. شیرینیهای مختلفی با طعمها و شکلهای متفاوت میتوانند میزبانی شما را جذابتر کنند.
استفاده از تزئینات زیبا
شیرینیهای عید را میتوانید با استفاده از تزئینات زیبا و خلاقانه مانند شکلات، خشکبار، قطرههای شکلاتی زیبا کنید. این تزئینات به شیرینیهای شما جذابیت و ظاهری فریبنده میبخشند.
ورز دادن خمیر کره ای
یکی از مهم ترین نکات درباره خمیر های کره ای این است که آن را خیلی زیاد نباید ورز دهید. چرا که گرما از کف دست به خمیر منتقل شده و خمیر به روغن می افتد. در نتیجه شیرینی شما سفت خواهد شد. قابل ذکر است که بهترین کره برای پخت شیرنی عید، کره حیوانی است که در اکثر فروشگاه ها وجود دارد. بنابراین برای پخت شیرینی عید با ماندگاری بالا بهتر است از کره حیوانی استفاده کنید.
اهمیت زمان پخت شیرینی
در زمینه شیرینیپزی، پخت صحیح بسیار مهم است. بنابراین، از دستورات پخت هر شیرینی به دقت پیروی کنید و زمان پخت را کنترل کنید تا شیرینیها به درستی بپزند و سوخته نشوند.
استفاده از ابزارهای مناسب
استفاده از ابزارهای مناسب شیرینیپزی میتواند به شما در کار راحتی کمک کند. از قالب های شیرینی، سینیهای فر و ابزارهای دیگر مناسب استفاده کنید. همچنین دقت داشته باشید که برای کاتر زدن، شیرینی حتما باید خنک شده باشد.
یکدست بودن خمیر
یکی دیگر از مهم ترین نکات شیرینی پزی مخصوص عید این است که خمیر دارای قطر یکسان باشد.
دقت داشته باشید که زمانی که خمیر را روی سطح پهن می کنید، کاملا یکدست پهن شود. اگر قسمتی نازک و قسمتی پهن باشد، شیرینی های نازک در فر می سوزند.
دلایل خشک شدن شیرینی
استفاده زیاد از مایعات، مصرف روغن کم، هم زدن و زیاد ورز دادن سه تا از مهم ترین مواردی هستند که باعث خشک شدن شیرینی عید می شوند.
استفاده از روغن صاف قنادی
پخت شیرینی با روغن صاف قنادی باعث می شود شیرینی عید با ماندگاری بالا داشته باشید اما کیفیت شیرینی بسیار کم خواهد شد. قابل ذکر است که این روغن برای سلامتی بدن نیز توصیه نمی شود.
انتخاب سینی مناسب
یکی دیگر از نکات شیرینی پزی مخصوص عید انتخاب سینی است.
دقت داشته باشید که برای پخت شیرینی عید با ماندگاری بالا بهتر است از سینی خود فر استفاده نکنید. چرا که تیره رنگ بودن این سینی باعث می شود گرما را جذب کرده و زیر شیرینی بسوزد. می توانید از سینی گالوانیزه استفاده کنید.
خام بودن شیرینی
اگر روی شیرینی کاملا پخته و برشته شده و داخل آن خام است، می توان نتیجه گرفت که دمای فر بیش از اندازه زیاد بوده است.
استفاده از پودر قند
یکی دیگر از نکات شیرینی پزی مخصوص عید این است که بهتر است از پودر قند و یا شکر دانه ریز برای پخت شیرینی عید استفاده کنید. اگر شکر دانه درشت دارید می توانید آن را داخل آسیاب ریخته و هم بزنید تا ریز شود.