نکات طلایی قبل از نصب فر مخصوص قنادی
امروزه با توجه به تنوع بسیار بالا در دستور العمل طبخ انواع دسر و شیرینیجات، بهره گیری از وسیلههای اصولی قنادی در بهبود کیفیت و همچنین طعم دلچسب دسر و شیرینی به شما کمک بسیاری میکند. زمانی که به کارگاههای مجهز شیرینی پزی مراجعه میکنید در اولین نگاه شما متوجه انواع فرهای قنادی (فر قنادی گردان، فر طبقه ای شیرینی پزی و..) خواهید شد. فرهای قنادی یکی از کلیدهای طلایی در هنگام تولید شیرینی میباشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا نکات مهم قبل و حین نصب فر مخصوص قنادی را برای شما بازگو کنیم.
فر قنادی چیست ؟
یکی از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در کارگاههای قنادی، فرهای قنادی مخصوص میباشند. لازمه شروع کار در هر فروشگاه نان فانتزی و هر قنادی وجود فر قنادی میباشد که برای پخت هر گونه نان و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد. تفاوت اساسی فرهای قنادی با دیگر فرها، در میزان حرارت و دمای آنهای میباشد.
در قسمت داخلی فرهای مخصوص قنادی حرارت و گرمای مد نظر به صورت یکنواخت و یک اندازه جریان دارد به طوری که تمامی جهات قالب کیک و یا نان فانتزی به طور یکدست و خوبی در معرض این حرارت قرار گرفته و پخته میشوند.
آشنایی با انواع فر قنادی
در صورتی که قصد خرید فر مخصوص قنادی را دارید در گام اول پیشنهاد میشود، با انواع فرها و نوع کارآیی هر یک به صورت تخصصی آَشنا شوید، انواع فرهای مخصوص قنادی به شرح زیر میباشند.
در قسمت داخلی فرهای مخصوص قنادی حرارت و گرمای مد نظر به صورت یکنواخت و یک اندازه جریان دارد به طوری که تمامی جهات قالب کیک و یا نان فانتزی به طور یکدست و خوبی در معرض این حرارت قرار گرفته و پخته میشوند.
فر قنادی گردان
فر قنادی گردان، انتخاب اول میان انواع فر شیرینی پزی و قنادی میباشد. میتوان گفت شیرینی و کیکی که در این نوع فر قرار میگیرد به صورت ثابت نمیماند و در جهت مشخص حرکت میکند. همین امر سبب شده تا طبخ کیک و یا شیرینی در این نوع فر راحتتر باشد، زیرا تمامی قسمتهای کیک و یا شیرینی به صورت یکنواخت پخته میشوند و علاوبرآن با چرخش متناوب سطح کیک بیش از حد خشک نمیشود.
یکی از رموز مهم در شیرینیپزی این است که حرارت باید به صورت غیر مستقیم به محصول وارد شود، در فر قنادی گردان این نکته به خوبی رعایت شده است و محصولات به اصطلاح کاملا مغز پخت میشوند.
برای آشنایی با انواع فرها و تفاوت آنها مقاله تفاوت فر برقی با گازی را مطالعه کنید.
برای آنکه بدانید چگونه طول عمر فر خود را افزایش دهید، مقاله 4 ترفند افزایش طول عمر فر ابزارپخت را مطالعه کنید.
فر طبقه ای شیرینی پزی
نوع دیگر از فر مخصوص قنادی صنعتی، فر طبقه ای شیرینی پزی میباشد. فر قنادی به صورت طبقهای به طور معمول در هر قنادی و شیرینی پزی موجود میباشد، همین امر سبب شده تا این نوع فر به رایجترین نوع فر قنادی تبدیل گردد. در فرهای طبقهای حرارت به صورت مداوم و یکنواخت در هر طبقه به صورت غیر مستقیم به کیک و یا شیرینی وارد میشود. همین امر سبب شده تا این نوع فر جهت پخت انواع شیرینی، نان و … گزینهای بسیار مناسب باشد.
نکات مهم در هنگام نصب فر قنادی
در صورتی که قصد دارید کارگاه قنادی خود را نصب نمایید، راه اندازی و نصب فر مخصوص قنادی بسیار مهم و ضروری میباشد، نصب اصولی فر قنادی تاثیر بسیار بالایی در ایمنی و در نهایت پخت شیرینی و کیک خواهد داشت. نکات مهم و اساسی در هنگام نصب فر قنادی به شرح زیر میباشد.
- رعایت اندازه و فاصله میان دهانه ورودی و ارتفاع سقف
- توجه به فاصله استاندارد میان انشعاب گاز و فر(50 سانتی متر)
- انتخاب شلنگ مناسب
- توجه به قطر لوله گاز
- رعایت اندازه استاندارد لولهی هواکش فر و جایگاه لوله
- در هنگام انتخاب محل مناسب جهت نصب فر قنادی سعی کنید شیر آب نزدیک فر نباشد تا بتوانید از اکسید شدن فر جلوگیری نمایید.
- بهترین مکان جهت استقرار فر، همکف میباشد.
- چسب آکواریوم مناسب را دور تا دور و کف فر به خوبی بچسبانید.
توجه داشته باشید، لوله و یا شلنگ انشعاب از ضخامت مناسب برخوردار باشد، به هر میزان که ضخامت آن بیشتر باشد فشار و گازرسانی بهتری را خواهد داشت. برای این موضوع شلنگهای سه چهارم و یک گزینه مناسبی میباشند.
در صورتی که لوله فر از طول بسیار زیادی برخوردار باشد، بر سر خروجی باید فن قوی و صنعتی تعبیه گردد، البته در نظر داشته باشید بهترین راهکار جهت حفظ تهویه مناسب، فن سانتریفیوژ میباشد.
نکات کلیدی در نصب فر قنادی
از مهمترین نکات که در حین نصب فر مخصوص قنادی باید به آن توجه ویژهای داشته باشید، متراژ و همچنین قطر لوله متصل به فر شما میباشد. ابعاد استاندارد لوله اتصال به فر قنادی باید 50 سانتی متر باشد. علت این متراژ این است که این متراژ استاندارد و انتخاب شده از سوی اداره گاز جهت گاز کشی میباشد. در صورتی که اتفاقی برای کارگاه شما رخ دهد اداره بیمه و یا هر ارگان بیمه دیگر موظف به خدمات رسانی به شما میباشند.
همانطور که به آن اشاره کردیم، قطر و اندازه شلنگ حائز اهمیت میباشد، با رعایت این متراژ افت فشار بر شلنگ وارد نمیشود. ممکن است در برخی از کارگاههای شیرینی پزی مشاده کرده باشید که متراژ شلنگ 5 الی 10 متر میباشد، این کار کاملا غیر اصولی میباشد و در برخی از شرایط سبب افت فشار میشود.
نکات مهم جهت بالا بردن طول عمر فر قنادی
توجه و بهره گیری از نکاتی که در بالا بردن طول عمر فر مخصوص قنادی نقش دارند میتوانند به شما کمک کنند تا سالیان متمالی از عمر مفید فر قنادی خود به بهترین نحو استفاده نمایید.
- مشعل فر هر ماه یکبار توسط متخصص چک شود.
- در زمان پخت با رعایت درجه مناسب و درست از دستگاه به درستی استفاده نمایید.
- در هر فصل شما باید فن مشعلهای گازی را به درستی تمیز نمایید.
- در صورت نیاز به تعویض ناز مشعل، باید مشعل از نوع 5/1 و 60 درجه تهیه نمایید.
کلام پایانی
برای پخت شیرینی و کیک به صورت اصولی و خوش طعم توجه به نکات بسیار کوچک تاثیر بسیار زیادی در این حیطه خواهد داشت. در هنگام راه اندازی کارگاه شیرینی پزی خود، نصب فر مخصوص قنادی به صورت اصولی میتواند ضامن سلامتی و همچنین طبخ بهتر شیرینی و کیک شود. در صورتی که قصد خرید بهترین فر قنادی با قیمتی بسیار مناسب دارید، ما به شما ابزار پخت را معرفی میکنیم.
ابزار پخت با دارا بودن بیش از نیم قرن تجربه در تولید لوازم مخصوص قنادی توانسته است درصد بسیار زیادی از رضایت افراد را جلب نماید. همچنین شما با بهره گیری از تیم مشاوه حرفهای ابزار پخت میتوانید بهترین محصولات را با توجه به بودجه خود تهیه نمایید.